‘Binnenbocht altijd korter’

Studenten van de Universiteit van Wageningen hebben een ontdekking gedaan. Na twee jaar onderzoek gedaan te hebben zijn ze er eindelijk uit.

“We hebben de afgelopen twee jaar onderzocht of de binnenbocht inderdaad altijd korter is dan de buitenbocht. Na twee jaar onderzoek te hebben gedaan, met allemaal verschillende grote en kleine testen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de binnenbocht inderdaad korter is dan de buitenbocht. Dus als je haast hebt, ga dan niet hard rijden, maar neem gewoon altijd de binnenbocht. Dat scheelt ook een hoop tijd.” Aldus hoogleraar Egbert-Jan Wieringerwerf.

“De binnenbocht is inderdaad altijd korter dan de buitenbocht, qua afstand dan. Qua tijd hoeft dat niet altijd, want dan licht er maar net aan hoe hard je de beide bochten neemt. Maar qua afstand is de binnenbocht wel altijd korter.” Vult studente Simone ten Brink nog aan.

Wieringerwerf sloot af met:”Het was een lang onderzoek, we hebben er ook veel tijd en energie ingestoken, maar nu gaan we eerst even genieten en dan gaan we weer een volgend onderzoek starten. Wat dat weet ik nog niet dat zien we dan wel weer.”

uni wageningen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s