Eerste Turkse voetbalclub richting Jupiler League

FC Türkiyemspor uit Amsterdam doet een serieuze poging om de Jupiler League te bereiken. De plaatselijke moskee heeft de afgelopen maanden geld ingezameld om Türkiyemspor de Jupiler League in te krijgen.

 

Sübat Hassan:”Rotterdam en Eindhoven beschikken al enige jaren over meerdere profclubs. En dat vind ik wel schandelijk als Amsterdam de hoofdstad is en maar één profclub heeft. Natuurlijk heeft Amsterdam ook ooit twee profclubs gehad. Toen De Volewijckers nog een profclub was. En wij hebben met Türkiyemspor de doel om binnen acht jaar de Europa League in te gaan. Wij van moskee Badr, zijn de afgelopen maanden het centrum ingegaan en langs de deuren, zowel binnen als buiten Amsterdam, om geld in te zamelen voor Türkiyemspor. En met trots mag ik bekend maken dat het totaal ingezamelde bedrag 250.000 euro is.” Aldus de imam van moskee Badr.

Amsterdam heeft sinds het faillissement van De Volewijckers in 1974 maar één profclub. En mogelijk komt daar met de promotie van FC Türkiyemspor een einde aan. “Wij hopen met deze verandering wat bekendere Turkse spelers naar Amsterdam te halen. En zo richting Europa te gaan.” Aldus Hakan Özgen.

turkiyemspor

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s