Onafhankelijkheidsdag wordt waarschijnlijk nationale feestdag

Nederland krijgt waarschijnlijk een nieuwe nationale feestdag, de Onafhankelijkheidsdag. Met de Onafhankelijkheidsdag wordt het tekenen van de Plakkaat van Verlatinghe op 26 juli 1581 gevierd.

“Ik vind het gewoon raar dat we dit nooit eerder gevierd hebben. Het is toch een belangrijke dag in de Nederlandse geschiedenis. Maar met deze feestdag erbij kunnen wij het alsnog gaan vieren”. Verklaart Emile Roemer (fractievoorzitter SP).

Geert Wilders (fractievoorzitter PVV red.) sluit zich voor de verandering aan bij de woorden van Emile Roemer: “Ik ben het niet vaak met de heer Roemer eens, maar voor deze ene keer wel. De Onafhankelijkheidsdag is een van de belangrijkste dagen in de Nederlandse geschiedenis. Misschien zelfs wel de belangrijkste dag. En dat moet gewoon gevierd worden”.

Niet iedereen is het ermee eens dat de Onafhankelijkheidsdag nu ineens een nationale feestdag dreigt te worden. “Nederland heeft nog nooit de Onafhankelijkheidsdag gevierd. Waarom zou Nederland het nu ineens wel gaan vieren? We hebben Koningsdag en Bevrijdingsdag toch al? Is dat niet genoeg” Aldus Jesse Klaver (fractievoorzitter GroenLinks red.).

“Ik vraag me af of het wel slim is om nog een nationale feestdag in het leven te roepen. Want door al die festivals die er dan eventueel aankomen, komen er natuurlijk ook klachten over de verstoring van de openbare orde. Denk aan al die mensen die na een festival nog de stad ingaan. Dat kan gewoon niet goed gaan”. Aldus Yasemin Çegerek (PvdA red.).

12803048_596119263887898_6206115629068854090_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s