Rutte, Erdogan en KLM in overleg

Minister president Mark Rutte is druk in overleg met Recep Erdogan en de KLM. Doel van dit overleg is om vluchtelingen in Turkije over te vliegen naar Nederland.

“Het klopt dat we druk in overleg zijn ja. Dit is een echte win-winsituatie vind ik. Want op deze manier kunnen de Turken hun grenzen gewoon openhouden en krijgen wij meer potentiële arbeiders in ons land.” Aldus Mark Rutte.

“Wij zijn best bereid om op de kosten van de Staat vluchtelingen vanuit Turkije over te vliegen. Maar wie garandeert de veiligheid van onze stewardessen dan? We willen per vlucht vier agenten mee hebben. En dat is iets waar wij nog over aan het vergaderen zijn.” Is het woord van HR-Manager Henny Veneman van de KLM.

“Het gaat om zo’n 5.000 vluchtelingen per maand. Wij willen er van af, zodat de grenzen weer open kunnen. En ik adviseer al mijn vluchtelingen toch om door te reizen naar Nederland. Dus toen belde ik met Mark (Rutte red.) en vroeg me af of hij niet wat kon regelen met een vliegtuigmaatschappij. En dat vond hij wel een goed plan.” Aldus Erdogan.

Volgens premier Mark Rutte kunnen we zondag 3 juli de eerste vluchtelingenvlucht verwelkomen op Eindhoven Airport.EHAM18072010_PH-BFC_KLM_(4806800714)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s