Strengere eisen bij verkrijgen slijterijvergunning

Er komen mogelijk strengere eisen aan het verkrijgen van een slijterijvergunning. Dat heeft Edith Schippers (VVD), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laten weten aan de Tweede Kamer. Over de inhoud van dit plan wilde zij vanmiddag echter nog weinig bekend maken. Wat aangenomen kan worden als onderdeel van dit plan, is dat een slijterijvergunning vereist wordt bij de handel van alcoholische dranken vanaf 15%, momenteel is dit 20%.

De achterliggende gedachte zal waarschijnlijk het verbreden van winkelend publiek zijn. “Niet alle culturen waarderen de verkoop van alcoholische dranken in de lokale supermarkt. Dit begrijpen wij en hopen in deze een goede maatregel te kunnen treffen”, aldus de minister. De verwachting is dat de ondernemingsraad hier wisselend op zou reageren. “Ik verwacht een lichte tevredenheid bij diverse slijterijen, zij hebben het nu erg moeilijk en met de strengere maatregelen zullen meer mensen een slijterij bezoeken. Het is zo waarschijnlijk niet meer mogelijk een fles port te kopen bij de supermarkt. Anderzijds zullen supermarkten een kleine daling in de omzet zien als ze ervoor kiezen geen slijterijvergunning aan te schaffen”, aldus Paul van Weenen (hoofd ondernemingsraad Utrecht).

Of minister Schippers haar plan doorkrijgt is nog maar de vraag. Zij kan namelijk niet rekenen om de volledige steun van haar eigen partij. Wel hebben diverse oppositiepartijen te kennen gegeven wel wat te zien in het plan van Schippers.

12805971_595061063993718_2718769772109414870_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s