Treinreisborden voorzien van Arabische tekst

De Nederlandse Spoorwegen (NS) overweegt de stationsborden te voorzien van Arabische tekst om het reizen per trein toegankelijker te maken voor de toenemende stroom aan asielzoekers in Nederland. Dit heeft CAO ad interim Roger van Boxtel aangegeven in een brief die hij heeft geschreven naar premier Mark Rutte.

Mark Rutte is erg te spreken over het idee van de NS: “Geweldig dat de NS zich zo openstelt richting de asielzoekers. Op deze manier hopen we dat ook ‘medelanders’ meer gebruik gaan maken van de trein. Het is milieuvriendelijker dan autorijden en op deze manier komt de multiculturele samenleving waar wij zo trots op zijn ook beter naar buiten.

Ook zou er gesproken zijn over gratis reisproducten voor vluchtelingen. Roger van Boxtel is hier nog niet helemaal uit: “Het zou geweldig zijn om vluchtelingen te voorzien van gratis treinabonnementen en andere reisproducten”. Of dit er ook gaat komen is nog maar de vraag. De enige manier om dit te kunnen financieren, is door de tarieven voor reguliere treinkaartjes en abonnementen te verhogen met een kleine 4%. “In vergelijking met de rest van Europa liggen de tarieven in Nederland relatief hoog”. Verder verwacht Roger van Boxtel op het begrip van de reiziger. “Een treinkaartje van Utrecht Centraal naar Amsterdam Centraal kost nu €7,50 en met de verhoging zou dit €7,80 zijn. Eigenlijk valt het wel mee allemaal”, besluit hij zijn bericht.

12745457_594176074082217_1761911235287993703_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s