Meer subsidie voor bedrijven die asielzoekers aannemen

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) vindt dat er meer subsidie moet vrijkomen voor bedrijven om asielzoekers in dienst te nemen. Om zo de asielzoekers makkelijker aan het werk te kunnen krijgen.

“Asielzoekers komen niet zo makkelijk aan een baan doordat ze de taal nog niet spreken. En we willen toch dat ze interessant worden voor de werkgevers. Daarom pleit ik voor een hogere subsidie voor werkgevers als ze asielzoekers in dienst nemen, zowel voor parttime-medewerkers als fulltime-medewerkers.”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) noemt het een mooi voorstel met wat haken en ogen: “Het geld moet wel ergens vandaan komen, daar moet sowieso over vergadert worden. Ik vind het wel een mooi voorstel, want het is voor de asielzoekers inderdaad niet makkelijk om aan een baan te komen. Misschien dat we dit voorstel ook wel in Brussel voor kunnen leggen. Er zitten dus wel wat haken en ogen aan dit voorstel van de heer Asscher.”

Minister president Mark Rutte vindt het een goed voorstel van Lodewijk Asscher en belooft het ook voor te leggen tijdens de vergaderingen van de EU in Brussel: “Ik vind het echt een goed voorstel van meneer Asscher en daarvoor moet ook geld vrijkomen. Misschien dat ik tijdens de vergaderingen van de EU het daar voor kan leggen en daarvoor extra geld vrij kan krijgen van hen.”

PVV-leidsman Geert Wilders is zwaar tegen het voorstel van Lodewijk Asscher: “Waar zijn zij in hemelsnaam mee bezig? Door dit voorstel zorgen ze alleen voor meer werkloosheid onder de Nederlanders en maken ze Nederland kapot. Ik pleit niet voor niets voor het sluiten van de grenzen. Alleen die clowns daar willen niet naar mij luisteren. Zij zijn alleen maar bezig om Nederland kapot te maken.”

Lodewijk-Asscher-611x328

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s