Toeslag voor ouders die met kinderwagen reizen

Ouders die met een kinderwagen gaan reizen moeten een nieuw product op hun OV-chipkaart zetten. Daar zijn alle vervoerders het over eens geworden.

“De ouders die met een kinderwagen met de bus reizen nemen een plek in beslag die voor rolstoelgebruikers bestemd is. Plus het kost ook gewoon veel meer tijd voor die mensen klaar zijn met instappen en inchecken, dan mensen die geen kinderwagen meenemen. Dat zijn allemaal factoren wat we besproken hebben. De toeslag die de ouder extra betaalt bedraagt voor de trein 5 euro per rit en voor de bus €1,50 per rit.” Aldus Connexxion-topman Bart Schmeink.

“Wij zijn hiertoe gekomen, doordat er wel een toeslag bestaat voor fietsen en honden en niet voor kinderwagens. Daarom hebben we dit besproken en zijn we hiertoe gekomen. Overigens geldt er nu ook een verbod op reizen tijdens de spitsuren met een kinderwagens. Buggy’s overigens gewoon mee, indien ingeklapt.” Voegde Arriva’s CEO Anne Hettinga er aan toe.

“Wij snappen het wel. Kijk, als je een fiets meeneemt de trein in, dan betaal je daar 6 euro per dag toeslag voor en voor een hond betaal je €3,50 per dag toeslag voor. De meeste mensen in de bus die ergeren zich ook aan dat het met die kinderwagen altijd zo lang duurt voor ze in- en uitgestapt zijn. Dus wij van Vereniging ROVER begrijpen die toeslagen wel.” Aldus voorzitter Arriën Kruyt.

Stoag-bus-kinderwagen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s