Zwarte Piet wordt Gele Piet

Vanaf de komende Sinterklaas-intocht zijn er geen Zwarte Pieten meer. In plaats daarvan zijn er alleen nog maar Gele Pieten. Dit als eerbetoon aan de goede handelsrelatie tussen Nederland en de Aziatische landen.

“Wij zijn ongelooflijk blij dat we nu tot deze oplossing hebben kunnen komen voor het ‘Pietenprobleem’. Dit kun je gewoon zien als een nieuwe start van het Sinterklaasfeest. Het hele feest begint nu met een schone lei. Zwarte Piet kun je nu dus voorgoed vergeten”, aldus Stefan de Walle (Sinterklaas).

“Wij zien dit als een overwinning van onze actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Nu is Sinterklaas geen racistisch feestje meer. En daar zijn wij van Kick Out Zwarte Piet, enorm blij om. Wij gaan vanavond hier wel even op feesten”, waren de opgeluchte woorden van KOZP-voorzitter Jerry Afriyie.

Tot slot heeft deze beslissing ook nog gevolgen voor de mensen die graag rondom het Sinterklaasfeest zich verkleden als Zwarte Piet. Dat is vanaf dit jaar verboden, doen mensen dat toch, dan riskeren ze een boete van €250,00 (exclusief €9,00 administratiekosten).

gele piet
Foto: Zwarte Piet die geel geschminkt is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s