‘Gekleurde medemens zeuren het meest’

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft een binnenlands onderzoek gedaan naar welke mensen het meest zeuren. Uit de uitkomst blijkt dat de gekleurde medemens het meeste zeurt.

“Eigenlijk is dat ook geen verrassing te noemen. De gekleurde medemens begon 3 jaar geleden al de hele Zwarte Pieten-discussie. En nu gaan ze over van alles roepen dat het racisme is. Het begon allemaal met die Zwarte Pieten-discussie, daarna kwamen posters die in bushokjes hangen, vervolgens was er een hele ophef over de Bavaria Radler commercial (waar Braboneger in voorkomt red.) en nu lopen ze te zeuren over die twee attracties in De Efteling. Ik zeg niet dat alle gekleurde medemensen zeurpieten zijn, maar wel de gemiddelde. Natuurlijk zitten daar ook mensen tussen die bijna niet zeuren”,  aldus student Jeroen Huttinga.

“Dit onderzoek is gestart na een discussie. We hadden een discussie over het hele gedoe over Zwarte Piet. Een deel van de klas was het ermee eens dat de gekleurde medemens nu alleen maar liep te zoeken naar dingen wat mogelijk zou kunnen duiden op racisme en de ander was daar tegen. Toen heb ik maar besloten dat we daar maar een onderzoek naar gingen doen. We hadden daarvoor verschillende groepjes nodig. Een groepje die blanke mensen interviewde, een groepje die de gekleurde medemensen interviewde en een groepje die online een onderzoek deed. En daaruit is gebleken dat de gekleurde medemens qua percentage toch hoger scoort op dit onderzoek”, zei hoogleraar de Ligt.

radboud

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s